Luis Suárez verliest met Atlético van Sevilla

Atlético lijdt dure nederlaag in Sevilla, vermeend racisme bij duel Valencia

Koploper Atlético Madrid heeft dure punten gemorst in de Spaanse competitie door met 1-0 te verliezen van Sevilla. Marcos Acuna kopte twintig minuten voor tijd hard en laag binnen.

Door de nederlaag van Atlético is de spanning in de top van La Liga helemaal terug. FC Barcelona speelt maandagavond thuis tegen Real Valladolid en komt bij winst op een punt van Atlético.

Real Madrid staat drie punten achter op zijn stadgenoot. Aanstaande zaterdag staat El Clásico tussen Real en Barcelona op het programma en op 9 mei de confrontatie tussen Barça en Atlético.

Stand aan kop La Liga, 4 april

Sevilla kwam sterk uit de startblokken en kreeg via een penalty al snel de kans het overwicht om te zetten in een voorsprong. Lucas Ocampos zag zijn inzet echter gekeerd worden door doelman Jan Oblak. Luuk de Jong, die in de basis begon, kwam niet veel verder dan een kopbal op doel. Na een uur spelen werd hij gewisseld.

Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak voor Sevilla. Marcos Acuna kopte raak na een goede actie van Jesús Navas. Atlético beklaagde zich bij de scheidsrechter omdat er in aanloop naar het doelpunt hands zou zijn gemaakt, maar de VAR greep niet in.

Valencia stapt van het veld

Valencia stapte tegen Cádiz van het veld, nadat Mouctar Diakhaby naar verluidt racistisch bejegend werd. Het duel lag twintig minuten stil, maar werd wel weer hervat. Zonder Diakhaby.

Na een halfuur belandde een vrije trap van Cadiz in het strafschopgebied van Valencia. Er ontstond een opstootje tussen Diakhaby en Cala waarbij laatstgenoemde een racistische opmerking zou hebben gemaakt.

Valencia wil niet verder, maar moet

Diakhaby was des duivels en toen zijn ploeggenoten hoorden wat er aan de hand was, stapten ze gezamenlijk van het veld. Valencia wilde niet meer verder spelen, maar dat veranderde toen er met een reglementaire nederlaag werd gedreigd.

Na een kwartier Valencia toch weer het veld op, zonder Diakhaby. De verdediger vroeg zijn teamgenoten wel terug te keren om de wedstrijd uit te spelen. Aan de kant van Cádiz bleef Cala wel op het veld staan, later werd hij gewisseld. De aanvaller zei tegen zijn coach dat hij Diakhaby niet racistisch heeft bejegend.

Cádiz won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1, mede door een doelpunt van Cala.