NOS NieuwsAangepast

6918 nieuwe besmettingen, gemiddeld lichte daling

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6918 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 736 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests licht: afgelopen week werden gemiddeld 7137 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 2 procent vergeleken met de week ervoor.

Hoewel het aantal besmettingen licht is gedaald, telt Nederland gemeten naar inwoneraantal relatief veel besmettingen. Nederland doet het slechter dan alle omringende landen. In het Verenigd Koninkrijk is het aantal besmettingen na een flinke piek fors afgenomen.

Vandaag werd bekend dat Duitsland een negatieve test eist voordat Nederlanders dat land in mogen, vanwege het "bijzonder hoge" aantal coronabesmettingen dat ons land telt.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 2,7 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet om het aantal gevaccineerden. Het aantal gevaccineerden loopt momenteel achter op de planning.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2317 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2348), van wie 730 op de IC (gisteren: 734), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Het aantal patiënten op de IC is relatief hoog. Gisteren steeg het aantal IC-patiënten zelfs tot een niveau dat sinds de eerste coronagolf niet meer was waargenomen, maar vandaag daalde het aaantal patiënten weer net daaronder.

Bij het RIVM werden 16 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 31. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 23 doden per dag, tegen 27 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 189 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 206.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl