Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - PEC Zwolle Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Lennart Thy heeft Sparta drie belangrijke punten bezorgd tegen zijn oude club PEC Zwolle. De Duitser boog met twee goals een achterstand om in een zege, waardoor de Rotterdammers vrijwel zeker zijn van nog een jaar eredivisievoetbal.

Het duel kon werkelijk alle kanten op in de tweede helft, nadat Sparta in de eerste helft had verzuimd weg te lopen bij de Zwollenaren.

Mica Pinto had uit een fraaie aanval de score geopend voor de Rotterdamse traditieclub, deze week 133 jaar geworden. De Luxemburger speelde afgelopen week met zijn land nog tegen Cristiano Ronaldo en maakte nu zijn eerste eredivisiegoal.

Goal Van Polen

Het duel kantelde na rust, na een wat gelukkige goal van de Zwolse aanvoerder Bram van Polen. Zijn inzet ketste via Tom Beugelsdijk het doel in, waarna Slobodan Tedic wel volledig op eigen kracht met een pegel van afstand de bezoekers op voorsprong zette.

Slobodan Tedic (PEC) baalt AFP

De slotfase was voor Thy, tegen de club waarvoor hij de laatste twee seizoenen speelde. Eerst benutte hij een penalty, ver in de extra tijd kopte hij ook nog de winnende binnen.

Noemenswaardig waren nog een kopbal tegen de paal van Beugelsdijk en een hoogstandje van Pelle Clement, die voor eigen succes ging en de bal uit een moeilijke hoek hard over schoot.

Henk Fraser durfde na afloop de felicitaties wel in ontvangst te nemen, nu zijn elftal met nog zes duels te gaan en een voorsprong van twaalf punten op de degradatiezone verzekerd lijkt van nog een jaar eredivisievoetbal.

Bekijk hieronder de reacties van de trainers Henk Fraser en Bert Konterman:

Fraser neemt felicitaties voor handhaving al in ontvangst: 'Zijn heel erg dichtbij'
Statistieken Sparta-PEC Zwolle:

STER reclame