PEC Zwolle verpest debuut trainer Luhukay bij VVV

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - VVV-Venlo

Jos Luhukay is er in zijn eerste duel als eindverantwoordelijke bij VVV-Venlo niet in geslaagd punten te pakken. Op bezoek bij PEC Zwolle werd de achtste wedstrijd op rij verloren: 2-1.

Vito van Crooij had zijn voormalige werkgever PEC in de beginfase tot twee keer toe pijn kunnen doen. Eerst zag hij na een minuut zijn vrije trap via doelman Xavier Mous en de lat over gaan. Later voorkwam Sam Kersten met een knappe sliding een megakans voor Van Crooij.

VVV-topscorer Georgios Giakoumakis had het vizier ook niet op scherp staan, want de Griek miste misschien wel de grootste kans van de eerste helft. Uit een voorzet van Tobias Pachonik kopte Giakoumakis in vrijstaande positie naast.

PEC kwam maar moeizaam op gang en werd pas tegen het einde van de eerste helft gevaarlijk. Virgil Misidjan stelde VVV-sluitpost Thorsten Kirschbaum op de proef met enkele afstandsschoten.

Georgios Giakoumakis heeft zijn vizier een keer niet op scherp staan bij een open kopkans tegen PEC Zwolle

De ploeg van Bert Konterman trok de opwaartse lijn na rust door en kwam na ruim een uur spelen op voorsprong. Invaller en Manchester City-huurling Slobodan Tedic maakte met het hoofd zijn eerste eredivisiedoelpunt.

Een mooi moment voor de Serviër, die eind vorig jaar geveld werd door een klaplong en niet eens een kopje kon optillen. Vorige week tegen Ajax maakte hij als invaller al zijn rentree.

Strafschop

Lang kon PEC echter niet genieten van de voorsprong. Roy Gelmi sloeg na een corner toe uit een scrimmage. De thuisploeg had echter toch het laatste woord, want Thomas Lam benutte een penalty, nadat Immanuel Pherai was gevloerd door Christian Kum.

Nummer vijftien VVV verloor zo zijn achtste competitiewedstrijd op rij, terwijl PEC wat meer afstand nam van de degradatiezone en met een geruster hart de interlandperiode in kan gaan.