Arjen Robben in oktober tijdens het duel met FC Utrecht Pro Shots

FC Groningen wil graag nog een jaar door met Arjen Robben, hoewel de 37-jarige oud-international dit seizoen door blessureleed weinig in actie kwam voor de Groningers.

"Als Arjen zegt dat hij nog een jaartje door wil, dan zegt FC Groningen: heel erg graag", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Want hoewel hij weinig minuten heeft kunnen maken in de eredivisie, zijn we hartstikke blij met de rol die hij heeft."

Robben zwaaide in juli 2019 af bij Bayern München om met voetbalpensioen te gaan, maar keerde aan het begin van dit seizoen terug bij zijn oude liefde Groningen. Zijn rentree verliep vooralsnog echter weinig succesvol.

In zijn eerste wedstrijd voor FC Groningen, thuis tegen PSV, viel de aanvaller al na een halfuur geblesseerd uit. Half oktober deed Robben invaller een kwartiertje mee tegen FC Utrecht, maar sindsdien ontbrak hij door een kuitblessure in de selectie. Deze maand deed Robben wel weer voorzichtig mee aan de groepstraining.

Arjen Robben en Mark-Jan Fledderus in juni 2020 bij de presentatie van Robben ANP

"Hij is elke dag op de club, werkt keihard en is een voorbeeld voor de jongens", vertelt Fledderus. "Het is voor ons ongekend waardevol om Arjen binnen FC Groningen te hebben, dus wij gaan het contract van Arjen niet opzeggen."

De grote vraag voor Groningen is natuurlijk wel wat Robben zelf van plan is. "Dat zal ook afhangen van zijn fitheid in de komende periode", aldus Fledderus. "Lukt het Arjen om weer helemaal fit te worden of niet? Dat is de eerste stap die we met elkaar moeten zetten, daarna kijken we weer verder."

STER reclame