Arjen Robben halverwege oktober tegen FC Utrecht
NOS Voetbal

Robben heeft scheurtje in kuit: 'Ik overwoog te stoppen'

Voormalig Oranje-international Arjen Robben overwoog de afgelopen tijd om zijn carrière definitief te beëindigen. Dit bekende de aanvaller van FC Groningen dinsdag voor de camera van FOX Sports, voor aanvang van de bekerwedstrijd tegen FC Emmen.

De 36-jarige aanvaller is geblesseerd aan zijn kuit, maar zijn herstel verloopt minder voorspoedig dan gehoopt. "Het heeft vies tegen gezeten. Ik heb een scheurtje in mijn kuitspier en ben het nu weer aan het opbouwen."

Stemmetje

Robben, die in juli 2019 afzwaaide bij Bayern München en een seizoen later terugkeerde bij Groningen, was dicht bij een tweede pensioen. "Ik moet eerlijk zeggen: de energie was ook wel even weg, hoor. Dan overweeg je, en dat lijkt me heel logisch, om te stoppen. Maar ergens zit die sportman in me... Een stemmetje in mijn hoofd houdt het tegen."

Augustus 2020: Robben doet warming-up à la Maradona

Robben maakte afgelopen zomer na een jaar afwezigheid zijn rentree in het profvoetbal, maar tot nu toe met weinig sportief succes. In zijn eerste wedstrijd voor FC Groningen, thuis tegen PSV, viel de aanvaller al na een halfuur geblesseerd uit.

Half oktober viel Robben in tegen FC Utrecht en deed hij een kwartiertje mee, maar sindsdien ontbrak hij in de selectie van Groningen. Begin december zei hij nog dit op de website van de club: "Ik zal de komende tijd gebruiken om te herstellen en wil heel graag in het nieuwe jaar met het team op het veld staan en wedstrijden gaan spelen. Of dit gaat lukken, kan ik nu nog niet zeggen. Dat zal de komende periode uitwijzen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl