ANP
NOS Nieuws

Cabaretduo Yentl en de Boer wint opnieuw Annie M.G. Schmidtprijs

Cabaretduo Yentl en De Boer heeft voor de tweede maal de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen. Het tweetal kreeg de onderscheiding voor het beste theaterlied voor het nummer Het is begonnen, dat een reactie is op de klassieker Het is over, van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

"Een lied dat muzikaal uitzonderlijk mooi is, goed in elkaar zit en een briljant uitgangspunt heeft", aldus de jury. "Het wilde een antwoord zijn op een bekend lied en het werd een klein kunstwerk."

Schmidt en Bannink maakten Het is over in de jaren 60 voor de musical Heerlijk duurt het langst. Het is een ode aan een stukgelopen huwelijk. Het is begonnen is een antwoord daarop, waarin de kant van de jonge maîtresse wordt belicht.

In 2015 werd de Annie M.G. Schmidtprijs ook al eens gewonnen door Yentl en de Boer, voor hun nummer Ik heb een man gekend. Alleen Wende Snijders won de prijs ook twee keer.

De onderscheiding bestaat uit een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt en een geldbedrag van 3500 euro. De prijs is een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl