Marloes Bosch

In Theater Bellevue in Amsterdam heeft burgemeester Van der Laan de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt aan cabaretduo Yentl en De Boer. De twee vrouwen kregen de prijs voor hun lied Ik heb een man gekend

Het duo bestaat uit Yentl Schieman en Christine de Boer. Ze leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Als duo wonnen ze met muzikaal-absurdistische sketches in 2013 de Wim Sonneveldprijs en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. 

Yentl Schieman en Christine de Boer hebben het winnende lied zelf geschreven. Het komt uit hun theaterprogramma De Meisjes.

Samenzang

Volgens de jury is het lied wel kleinkunst, maar niet ouderwets. De jury, onder leiding van cabaretier en programmamaker Jacques Klöters, prees verder de samenzang. 

De Annie M.G. Schmidtprijs werd 23 jaar geleden ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en 3500 euro. 

STER reclame