Max Verstappen (l) samen met Lewis Hamilton ANP

Spanning genoeg bij de eerste grand prix van het Formule 1-seizoen in Bahrein. In een gevecht van man tegen man zorgden Lewis Hamilton en Max Verstappen voor spektakel, waarbij Hamilton er uiteindelijk met de winst vandoor ging. Maar dat we een spannend seizoen tegemoet gaan, lijkt wel zeker.

Genoeg dus ook te bespreken in de tweede Formule 1-podcast van het seizoen. Presentator Dione de Graaff bespreekt met analist Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker de race.

"Het klinkt raar, maar het was een verrassende zege van Mercedes", reageert Dekker. "Natuurlijk rijdt Hamilton al jaren in de beste auto en is hij de snelste, maar we zijn soms vergeten hoe goed hij eigenlijk is."

"Dit jaar zijn Hamilton en Verstappen echt de beste en ik denk dat we ons echt kunnen verheugen op dit jaar. Ze hebben nu allebei een auto waarmee ze een race of 22 dit titanengevecht door kunnen laten gaan. Dat wordt echt pure reclame voor de sport."

Lammers is het eens met de woorden van Dekker. "Ze zijn echt heel goed bezig en als je zo'n race ziet, is dat echt geweldig. Ik denk dat de motor van de Mercedes al redelijk aan z'n max zit, maar dat er nog wel wat ruimte zit in die van Honda. Dat ziet er heel goed uit voor Verstappen en dat zorgt ook voor rust bij hem. "

STER reclame