NOS Voetbal

Suriname laat Aruba kansloos in WK-kwalificatie: 6-0

Suriname heeft zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. De ploeg was in het Amerikaanse Bradenton (Florida) met 6-0 veel te sterk voor Aruba. Nigel Hasselbaink was de gevierde man met drie treffers.

Voor Aruba, onder leiding van Stanley Menzo, was het de eerste kwalificatiewedstrijd in de CONCACAF, de Noord- en Midden-Amerikaanse regio, waar wordt gestreden om drie rechtstreekse tickets voor de eindronde in Qatar. Suriname was de reeks afgelopen woensdag begonnen met een eenvoudige 3-0 overwinning tegen de Kaaimaneilanden.

Suriname, onder leiding van Dean Gorré, begon de wedstrijd met erkende namen als Warner Hahn, Diego Biseswar, Ryan Donk, Kelvin Leerdam, Florian Jozefzoon en Tjaronn Chery.

Suriname maakte voor rust al het verschil door treffers van Hasselbaink (2x) en een eigen goal van François Croes. Na de pauze tilden opnieuw Hasselbaink, Jozefzoon en Roland Alberg de score naar 6-0.

De ploeg van Gorré gaat daarmee aan kop in groep B met de maximale score uit twee wedstrijden. Aruba staat na de nederlaag onderaan. In juni hervat Suriname de kwalificatiereeks met duels met Bermuda en Canada. Aruba speelt woensdag tegen Bermuda.

Stand in Groep B

1. Suriname 2-6 (+9)
2. Canada 1-3 (+4)
3. Kaaimaneilanden 1-0 (-3)
4. Bermuda 1-0 (-4)
5. Aruba 1-0 (-6)

Door de invoering van het sportpaspoort kunnen spelers met Surinaamse roots uitkomen voor de huidige nummer 141 op de FIFA-wereldranglijst, zonder hun eigenlijke (vaak Nederlandse) paspoort te moeten inleveren. Een van hen is Damil Dankerlui van FC Groningen.

Dankerlui gaat debuteren voor Suriname: 'Mijn moeder is trots op me'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl