NOS Voetbal

Versterkt Suriname begint WK-kwalificatie met eenvoudige zege op Kaaimaneilanden

Suriname is de WK-kwalificatiereeks begonnen met een eenvoudige overwinning op de Kaaimaneilanden: 3-0. Shaquille Pinas opende de score in het Dr.Ir. Franklin Essedstadion in Paramaribo. Ryan Donk verdubbelde voor rust de marge vanaf elf meter.

Gleofilo Vlijter, die bij Beitar Jeruzalem speelt, zette Suriname van dichtbij een kwartier voor tijd op 3-0.

Bondscoach Dean Gorré kon voor het eerst beschikken over onder meer Donk (Galatasaray), Damil Dankerlui (FC Groningen) en Diego Biseswar (Apollon Limassol), Ramon Leeuwin (AZ), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa) en Miquel Nelom (Willem II).

Door de invoering van het sportpaspoort kunnen spelers met Surinaamse roots nu uitkomen voor de huidige nummer 141 op de FIFA-wereldranglijst, zonder hun eigenlijke (vaak Nederlandse) paspoort te moeten inleveren.

Een bekende constructie, maar Suriname voerde het paspoort pas als een van de laatste landen ter wereld in. De afgelopen tijd was Gorré, samen met de Stichting Vrienden Voetbal Suriname die vanuit Nederland de Surinaamse voetbalbond SVB organisatorisch ondersteuning biedt, verantwoordelijk voor die kwaliteitsinjectie.

'Nederlandse' basisopstelling

Suriname speelde met deze basisopstelling: Warner Hahn, Damil Dankerlui, Kelvin Leerdam, Myenty Abena, Shaquille Pinas, Ramon Leeuwin, Ryan Donk, Roland Alberg, Nigel Hasselbaink, Gleofilo Vlijter en Ivenzo Comvalius.

Zaterdag speelt Suriname tegen Aruba in Tampa (Verenigde Staten). Oud-keeper Stanley Menzo is bondscoach van Aruba.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl