Max Verstappen in Bahrein AFP

Max Verstappen heeft zaterdag ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein een goede indruk gemaakt. De Limburger klokte met zijn Red Bull net als bij twee trainingen op vrijdag de beste tijd.

Verstappen hield nummer twee Lewis Hamilton (Mercedes) met liefst 0,739 seconde achter zich en nummer drie Pierre Gasly (AlphaTauri) was zelfs meer dan een seconde langzamer: +1,006.

De grote vraag blijft echter in hoeverre de Mercedessen van wereldkampioen Hamilton en Valtteri Bottas (vierde tijdens de derde vrije training op +1,278 van Verstappen) al op volle kracht hebben gereden tijdens de trainingen.

Heeft de Red Bull van Verstappen daadwerkelijk een stap gemaakt in richting van het te kloppen team in de Formule 1? Of komen Hamilton en Bottas zaterdagmiddag met een verrassing op de proppen tijdens de kwalificaties?

Kwalificaties in koelere omstandigheden

Het antwoord hierop volgt omstreeks 16.00 uur als de kwalificatie van start gaat. Een belangrijk detail: de kwalificaties worden straks in aanmerkelijk koelere omstandigheden verreden, het is dan donker in Bahrein. En dat kan weer van invloed zijn op de prestaties van de auto's.

Max Verstappen in Bahrein met vader Jos AFP
GP Bahrein: statistieken derde vrije training

STER reclame