Debutante Van Zundert verrast met kwalificatie voor vrije kür op WK

Lindsay van Zundert heeft zich bij de WK kunstrijden in Stockholm met een foutloze korte kür knap voor het vervolg van het toernooi geplaatst. De pas 16-jarige kunstrijdster kwam tot een score van 57,72. Dat was precies genoeg om bij de eerste 24 te eindigen voor kwalificatie voor de volgende ronde.

De hoogste score was voor de Russische Anna Sjtsjerbakova: 81,00. Vrijdag staat het vervolg van de vrije kür op het programma.

In aanloop naar het toernooi stelde Van Zundert zichzelf als doel om "ervaring op te doen bij de senioren en vooral te genieten". Maar ze had ook als doel om de finale te halen.

Paar niet gekwalificeerd

Bij het paarrijden slaagden Daria Danilova en Michel Tsiba er niet in zich te kwalificeren voor de vrije kür. Zij werden op de korte kür 22ste, waar een plek bij de beste twintig (van de in totaal 24 paren) vereist was.

Bij de EK van vorig jaar haalde het duo wel de vrije kür, als eerste Nederlandse koppel in 24 jaar. In die kür ging er veel mis, waardoor de twee bleven steken op de zestiende en laatste plaats.

Ook nu haperde het optreden. Tsiba ving Danilova niet goed op na de drievoudige twist lift en kwam daarna ten val na de drievoudige salchow. Ook de geworpen rietberger was verre van perfect.

Met 43,12 bleven ze ver van hun PR (47,86).

Tien jaar geleden raakte Lindsay van Zundert in Kaatsheuvel besmet met het schaatsvirus. Nu heeft ze haar zinnen gezet op de olympische winterspelen.

In de Efteling begon de droom voor kunstschaatsster Lindsay van Zundert

STER reclame