Oliver Norwood baalt van de eigen treffer
NOS VoetbalAangepast

FA Cup: Ziyech scoort voor winnend Chelsea, Van de Beek onderuit met United

Chelsea heeft zich dankzij een zege op Sheffield United gevoegd bij Manchester City en Southampton in de halve finales van de FA Cup. Op Stamford Bridge werd het 2-0 voor de ploeg uit Londen.

Hakim Ziyech, die woensdag zijn basisplaats in het Champions League-duel met Atlético Madrid bekroonde met een treffer, begon vandaag weer op de bank. Twintig minuten voor tijd mocht hij even invallen. Op dat moment leidde Chelsea al met 1-0.

Die tussenstand was al in de eerste helft tot stand gekomen via een eigen doelpunt van Oliver Norwood. De Noord-Ierse middenvelder probeerde een voorzet van Ben Chilwell te blokkeren, maar de bal die ruim naast leek te gaan, belandde via de voet van Norwood alsnog achter doelman Aaron Ramsdale.

Hakim Ziyech viert zijn treffer tegen Sheffield

Sheffield kreeg kansen op de gelijkmaker, maar David McGoldrick (kopbal voor open doel) en Rhian Brewster (net naast de paal) wisten het net niet te vinden. Uiteindelijk besliste Ziyech in blessuretijd het duel door een hoge pass van Chilwell knap binnen te volleren.

Voor Sheffield, dat twee seizoenen geleden promoveerde en vorig seizoen op een haar na Europees voetbal miste, was de FA Cup de enige kans nog om wat van het desastreuze seizoen te maken. Na 29 duels staat de ploeg stijf onderaan in de Premier League en lijkt degradatie onafwendbaar.

Leicester City te sterk voor Van de Beek en United

Voor Manchester United eindigde het nationale bekertoernooi in de kwartfinales na een 3-1 nederlaag tegen Leicester City. Bij United had Donny van de Beek, net als in de drie eerdere bekerwedstrijden, een basisplaats.

Hij moest lijdzaam toezien dat zijn ploeggenoot op het middenveld, Fred, de bal veel te zacht terugspeelde op keeper Dean Henderson. Kelechi Iheanacho was er als de kippen bij om de bal op te pikken en Henderson te omspelen voor de 1-0.

  • Pro Shots
    Donny van de Beek (m) viert de 1-1 met zijn ploeggenoten
  • AFp
    Kelechi Iheanacho viert de 1-0

Het duel tussen de nummer twee (Leicester) en drie (United) van de Premier League kwam een kwartiertje later weer in evenwicht toen Van de Beek er met een overstapje voor zorgde dat Mason Greenwood de gelijkmaker kon binnenschieten.

Na de rust ging het echter al snel weer fout voor United. Youri Tielemans pikte op het middenveld de bal op en dribbelde onbedreigd richting de zestien van United. Met een harde schuiver maakte hij de 2-1. Een kwartier voor tijd besliste Iheanacho het duel door geheel vrij bij de tweede paal binnen te koppen.

Halve finales

In de rust van het duel tussen Leicester en United werd er geloot voor de halve finales. Daarin treft Leicester Southampton en neemt Chelsea het op tegen Manchester City. Beide duels worden op Wembley gespeeld in het weekend van 17 en 18 april. De finale is op 15 mei, uiteraard ook op Wembley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl