Ilkay Gundogan viert de openingsgoal
NOS VoetbalAangepast

City houdt kans op vier prijzen met bereiken halve finales FA Cup

In navolging van Southampton heeft Manchester City de halve finales van de FA Cup gehaald. In Liverpool wees zesvoudig bekerwinnaar City vijfvoudig winnaar Everton dankzij twee late goals met 2-0 terug.

Het veldoverwicht van City, koploper in de Premier League, was voor rust enorm. Desondanks waren de beste kansen voor nummer zeven Everton. Zo ging een omhaal van Richarlison rakelings over en werd een kopbal van Mina op de lijn gekeerd.

Vijf minuten voor tijd kopte Ilkay Gündogan raak na een schot op de lat. Kevin De Bruyne maakte er op aangeven van de net in het veld gekomen Rodri, de vervanger van Gündogan, nog 0-2 van.

Door de zege maakt City in een tot dusver succesvol seizoen nog kans op vier prijzen. Naast de landstitel en de beker kan City ook nog League Cup, waarin Tottenham Hotspur in de finale de tegenstander is, en de Champions League winnen.

Southampton door ten koste van Danjuma's Bournemouth

Eerder op zaterdag bereikte Southampton als eerste club dit weekeinde de laatste vier. De nummer veertien van de Premier League was uit met 3-0 te sterk voor Bournemouth, dat op een niveau lager uitkomt in Engeland.

Southampton-middenvelder Nathan Redmond

In 2018 schopten 'the Saints' het ook tot de laatste vier. In de halve finale, die in Engeland traditiegetrouw op Wembley wordt afgewerkt, bleek latere bekerwinnaar Chelsea een maatje te groot.

Bournemouth, met tweevoudig Oranje-international Arnaut Danjuma Groeneveld in de gelederen, kwam na tien minuten nog met de schrik vrij. Bournemouth-verdediger Cameron Carter-Vickers gleed een voorzet van Kyle Walker-Peters in eigen doel, maar de back van 'The Saints' had de bal in buitenspelpositie ontvangen. Het bleek uitstel van executie te zijn.

Bournemouth-aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld

De thuisploeg, waar vorige maand manager Jason Tindall plaats moest maken voor Jonathan Woodgate, leek iets meer grip op de wedstrijd te krijgen. Maar verder dan een hard schot van Danjuma Groeneveld op de vuisten van doelman Fraser Forster kwam het niet.

Hoofdrol Redmond

In de laatste tien minuten van de eerste helft sloeg Southampton, dat in de competitie tien van de laatste twaalf wedstrijden had verloren, genadeloos toe. Eerst stelde Nathan Redmond met een lepe steekbal Moussa Djenepo in staat de score te openen en in de extra tijd rondde Redmond een rush af met een diagonaal schot in de bovenhoek.

Moussa Djenepo zet Southampton op voorsprong

Bournemouth had getuige het energieke begin van de tweede helft de hoop nog niet opgegeven, maar die werd al snel gesmoord. Een treffer van Che Adams werd nog afgekeurd, maar de 0-3 van uitblinker Redmond, die na de schuiver tegen de paal van Stuart Armstrong in de rebound scoorde, betekende de genadeslag.

De resterende twee kwartfinales zijn zondag: Chelsea-Sheffield United (14.30 uur) en Leicester City-Manchester United (18.00 uur). Bekerhouder Arsenal ligt al uit het toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl