Koevermans wil scepsis wegnemen: 'Geen dubbeltje naar nieuwe stadion'

De oproep van Feyenoord aan supporters om geen geld terug te vragen voor hun seizoenkaart, hoewel ze er bijna geen wedstrijd voor hebben gezien, deed behoorlijk wat stof opwaaien in Rotterdam-Zuid. Algemeen directeur Mark Koevermans geeft antwoord op dringende vragen en stelt de fans gerust. "Feyenoord blijft zeker bestaan."

Een van de vragen is of het geld wat hiermee wordt bespaard niet naar de bouw van het nieuwe stadion gaat. "Het nieuwe stadion is voor 2025, daar heeft deze campagne niks mee te maken", bezweert Koevermans in gesprek met de NOS. "Geen dubbeltje van deze campagne gaat naar het nieuwe stadion."

"Wat we nu vragen, blijft nu bij de club", vervolgt Koevermans. "Het nieuwe stadion is goed voor de club, maar pas over 4,5 tot 5 jaar. Het gaat er nu om de club dit seizoen erbovenop te helpen."

Koevermans over miskoop Pratto: 'Moeten we nog wintertransfers doen?'

Een andere dringende vraag is waarom Feyenoord begin januari ondanks de financiële zorgen besloot om Lucas Pratto te huren van de Argentijnse topclub River Plate. De 32-jarige Argentijnse spits zit vooral op de bank, terwijl de supporters nu wordt gevraagd een offer te doen.

Koevermans over miskoop Pratto: 'Moeten we nog wintertransfers doen?'

"We zaten toen in een situatie dat we nog meededen om het kampioenschap", zegt Koevermans. "Bryan Linssen speelde niet veel en Nicolai Jørgensen en Robert Bozenik waren geblesseerd. We hebben wat spelers kunnen verhuren, dat maakte het mogelijk. Hebben we het goed gedaan? Ik baal er ook van. We moeten ons afvragen of er überhaupt nog wintertransfers gedaan moeten worden."

'Enorme financiële dreun voor de club'

Koevermans legt uit dat de financiële nood vooral het gevolg is van het gebrek aan publiek in de tweede seizoenshelft, terwijl er op een Kuip met publiek was begroot in 2021. "Dat betekent ongeveer een miljoen euro verlies per wedstrijd, zo'n acht tot negen miljoen euro in totaal. Dat betekent een enorme financiële dreun voor de club."

Koevermans stelt fans gerust: 'Feyenoord blijft bestaan'

Vandaar de oproep aan de supporters. "Het is een moeilijke vraag die je stelt, maar het zou heel erg helpen", zegt Koevermans. "We kunnen in niemands portemonnee kijken en niemand is verplicht, maar supporters en onze zakelijke relaties meewerken, zou dat fantastisch zijn. Ik hoop dat we er als Feyenoord-familie uitkomen en weer zo snel mogelijk in een volle Kuip kunnen spelen."

Koevermans benadrukt dat hij nergens op rekent. "Alles is meegenomen. Als 50 procent meedoet ben ik al heel blij. Hopelijk koopt iedereen voor volgend seizoen weer een seizoenkaart en kunnen we nog een goede transfer doen."

Kijk hieronder hoe Mark Koevermans zich vrijdag met een melodramatische boodschap tot de supporters richtte.

Feyenoord roept fans op geen geld terug te vragen voor seizoenkaart

STER reclame