ANP/NOS

Goedemorgen! Op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen vindt vandaag een proefdancefestival plaats en bij Amelisweerd wordt geprotesteerd tegen het kappen van bomen.

In het zuiden flink wat zon, in het midden van het land toenemende bewolking en in het noorden een veelal grijze dag met later vanmiddag ook af en toe wat regen of motregen. Weinig wind en maximaal 7 of 8 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

  • In het bos van Amelisweerd bij Utrecht is een protestactie tegen de kap van bomen. De bomen moeten het veld ruimen als de verbreding van de snelweg A27 doorgaat, maar veel omwonenden zijn daar fel op tegen. Er wordt al jaren tegen de bomenkap gedemonstreerd.
  • In Biddinghuizen wordt geëxperimenteerd met een dancefestival in coronatijd. Er worden 1500 bezoekers verwacht voor optredens van dj's als Joris Voorn en Reinier Zonneveld. Zondag is er op dezelfde locatie een popfestival. De evenementen worden georganiseerd door Fieldlab en zouden eigenlijk vorig weekend plaatsvinden, maar toen was het weer te slecht. Grote vraag bij dit testfestival is: werkt de nieuwe CoronaCheck-app, van de overheid? Deze werd eerder deze maand gepresenteerd.
  • De 112de editie van de wielerklassieker Milaan-Sanremo wordt verreden en is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Leidinggevenden van een hulporganisatie voor mensen met hiv en aids in Ghana hebben zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik en corruptie. Dat is bekendgemaakt door het Global Fund, het internationale fonds dat de Ghanese organisatie subsidieert.

De leidinggevenden eisten dat patiënten seksuele daden verrichtten of smeergeld betaalden in ruil voor gunsten, staat in het onderzoeksrapport. De misstanden vonden plaats tussen 2010 en 2019 en er zouden zeker tien daders zijn geweest.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Na de ontmoeting met leden van de Aziatische gemeenschap vertrok Biden met het presidentiele vliegtuig de Air Force One. Maar het instappen ging minder soepel dan hij waarschijnlijk had gehoopt. Hij verstapte zich drie keer onderweg naar boven.

Biden struikelt op vliegtuigtrap

Zijn woordvoerder zei tegen persbureau Reuters dat het erg waaide op het vliegveld en dat de president geen verwondingen heeft overgehouden aan zijn ongelukkige beklimming van de trap.

Fijne dag!

STER reclame