Ajax plaatst zich in Zwitserland voor de kwartfinales van de Europa League
NOS VoetbalAangepast

Ajax treft Roma in kwartfinales Europa League, bij winst wacht mogelijk United

Ajax is bij de loting voor de kwartfinales van de Europa League op het UEFA-hoofdkantoor in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan het Italiaanse AS Roma. De heenwedstrijd wordt in Amsterdam gespeeld op 8 april, een week later is de return.

Ajax had ook Granada, Arsenal, Dinamo Zagreb, Slavia Praag, Villarreal of Manchester United kunnen treffen, maar het werd de nummer zes van Italië. Rick Karsdorp is regelmatig basisspeler bij Roma, maar moet het eerste duel met Ajax missen vanwege een schorsing.

Als Ajax zich plaatst voor de halve finales, dan is daarin United of Granada de tegenstander.

Ajax ontmoet Roma pas voor de tweede keer in Europees verband. Eerder troffen de ploegen elkaar in de tweede groepsfase van de Champions League in 2002/2003.

Ajax won toen met 2-1 in Amsterdam en in Rome werd het 1-1 door een razendsnelle en weergaloze goal van Andy van der Meijde. De Amsterdammers plaatsten zich toen voor de kwartfinales en AS Roma niet.

Ajax is hongerig

Donderdag bereikte Ajax ten koste van het Zwitserse Young Boys de kwartfinales van de Europa League. Na die wedstrijd liet trainer Erik ten Hag weten dat de Amsterdammers voor de eindzege gaan in de Europa League: "We zijn hongerig en willen meer."

Ten Hag na zakelijke Europese zege: 'We zijn hongerig en willen meer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl