NOS NieuwsAangepast

6187 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6187 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 235 meer dan gisteren. Ook zijn het er meer dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 5856 mensen positief getest werden.

Daarmee blijft de gemiddelde toename van het aantal coronabesmettingen doorzetten: afgelopen week nam het aantal bevestigde besmettingen met 23 procent toe.

In de ziekenhuizen zijn meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden. Er liggen nu 2000 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1992), van wie 564 op de IC (gisteren: 568), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 33 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 47. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 29 doden per dag, tegen 38 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 277 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 309.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl