NOS Sport

Blaszka vol vertrouwen naar OKT worstelen: 'Ga ervan uit dat ik het haal'

Blaszka na twee operaties weer topfit voor Europees OKT worstelen

Jessica Blaszka was in 2016 de eerste vrouwelijke Nederlandse worstelaar die zich voor de Olympische Spelen plaatste. Eenmaal in Rio de Janeiro strandde ze echter al in de eerste ronde, waarna ze besloot er nog een olympische cyclus aan vast te plakken. Om zich te kunnen revancheren in Tokio, moet ze zich eind deze week op het Europese OKT nog wel plaatsen. Ze vertrekt vandaag naar Boedapest.

"Ik ga ervan uit dat ik het gewoon ga halen", zegt een zelfverzekerde Blaszka. Een finaleplaats op het sterk bezette olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest is vereist. Haalt ze dat niet, dan volgt er halverwege mei nog een laatste kans om een olympisch ticket te veroveren op het wereldkwalificatietoernooi, waar alle worstelaars samenkomen die zich op dat moment nog niet hebben geplaatst.

Het Europese OKT is voor de 28-jarige Blaszka het eerste toernooi sinds februari 2020, toen ze op de EK zilver pakte. Ze heeft de coronapauze onder meer gebruikt om zich te laten opereren aan een cyste in haar scheenbeen. "Dat was in mei. Een paar maanden later moest ik opnieuw geopereerd worden, omdat er een zenuw ontstoken was in hetzelfde gebied."

Blaszka in actie op de EK worstelen in 2020

Toch start de Limburgse naar eigen zeggen topfit aan het olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest. "Ik heb nu alweer twee maanden honderd procent kunnen trainen, dus ik heb eigenlijk gewoon een goede voorbereiding gehad."

Revanche voor Rio

Het originele plan van Blaszka was om na de Spelen van Rio te stoppen, maar na haar uitschakeling in de eerste ronde veranderde ze toch van gedachten. "Ik heb niet slecht geworsteld in Rio. Het zat er gewoon niet in op dat moment, maar daar train ik niet vier jaar voor, om één wedstrijd te worstelen."

De olympische dag van Jessica Blaszka in Rio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl