NOS SportAangepast

Einde Spelen voor worstelaarster Blaszka

Jessica Blaszka heeft bij haar olympisch debuut verloren van de Amerikaanse Haley Ruth Augello. De Nederlandse maakte nog kans op een herkansingsronde, maar daarvoor moest Augello winnen van de Japanse wereldkampioene Eri Tosaka. De Amerikaanse ging kansloos onderuit. Daarmee zijn de Spelen voor Blaszka afgelopen.

De 24-jarige Blaszka kreeg in de eerste ronde tegen Augello een strafje wegens passiviteit, waardoor ze binnen een halve minuut een score moest maken. Dat lukte niet, wat resulteerde in een punt voor haar opponente. Vervolgens lukte het de Nederlandse niet meer om impact te maken.

Augello leek fysiek sterker dan de debutante en wist haar keer op keer van de mat te duwen. Daardoor verzamelde de Amerikaanse genoeg punten om vrijwel zeker te zijn van de winst. De eindstand was 7-0.

Jessica Blaszka in de greep van de Amerikaanse Haley Augello

Blaszka is de eerste Nederlandse worstelaarster op de Olympische Spelen. Ze bemachtigde een olympisch ticket door vorig jaar derde te worden op de WK in Las Vegas. Ze had zich haar olympische debuut wel anders voorgesteld.

"De teleurstelling is heel groot, ik heb er zo hard voor getraind", zei Blaszka terwijl ze vocht tegen de tranen. "Ik kan mezelf niks verwijten, heb een topvoorbereiding gehad. Ik wilde een medaille halen, voor minder kwam ik niet."

Blaszka trainde de afgelopen jaren in Zweden om zich optimaal voor te kunnen bereiden. Maar na de Spelen keert ze terug naar Nederland. "Het waren vier harde, maar ook mooie jaren. Nu ga ik weer dichter bij mijn familie wonen. Ik ga met de Duitse ploeg meetrainen om er in Tokio 2020 weer bij te zijn. Het is een mooie ervaring geweest om hier te mogen staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl