NOS Voetbal

NOS Voetbalpodcast #142: 'Brobbey kan een sensatie worden in de Bundesliga'

In deze aflevering van de NOS Voetbalpodcast praat presentator Arno Vermeulen met commentatoren Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jeroen Stekelenburg. Het gaat onder andere over PSV-Feyenoord, het herstel van Virgil van Dijk en de transfer van Brian Brobbey naar RB Leipzig.

Stekelenburg heeft begrip voor de overstap van het Ajax-talent naar de Duitse competitie. "Brobbey had bij Ajax heel veel geduld moeten hebben, met Haller voor zich en soms ook Tadic. Bij Leipzig hebben ze denk ik echt een plan met hem. Dit kan heel goed gaan uitpakken, kijk naar Sven Botman bij Lille."

Elshoff doet er nog een schepje bovenop. "Hij zou misschien wel een sensatie kunnen worden in de Bundesliga."

Wie momenteel al een sensatie is in Duitsland, is Wout Weghorst. Dit weekend maakte de Nederlandse spits zijn zestiende doelpunt van het seizoen voor Wolfsburg. Is het tijd voor een kans in Oranje? Grueter vindt van wel. "Hij is niet de nummer één pinchhitter, maar waarom zouden we het niet een keer proberen in de punt van de aanval? Ik wil het nu wel een keer zien."

Oranje begint over ongeveer drie maanden aan het EK en de vraag is of Virgil van Dijk dan al hersteld is van zijn knieblessure. Volgens Liverpool-trainer Jürgen Klopp niet en is de verdediger pas weer fit bij het begin van volgend seizoen. "Daar moeten we niet te veel waarde aan hechten", zegt Stekelenburg over die uitspraken.

Grueter is het daarmee eens. "Klopp zit er niet op te wachten dat een net fitte speler het EK gaat spelen. Door dit te zeggen probeert hij het een beetje te sturen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl