Roger Schmidt tijdens PSV-Feyenoord
NOS Voetbal

PSV-coach Schmidt baalt: 'Die statistiek moet eraan, volgende week tegen AZ'

"Die statistiek moet eraan, volgende week tegen AZ." PSV-trainer Roger Schmidt toont zich strijdbaar na het 1-1 gelijkspel thuis tegen Feyenoord. Het was de vijftiende keer op rij dat er niet gewonnen werd van Ajax, Feyenoord of AZ.

Mede door het puntenverlies in de topwedstrijden staat PSV ver achter op koploper Ajax. Maar ook op dat vlak geeft de Duitser niet op: "Of zij al kampioen zijn? Nee, nog niet."

Volgende week zondag gaat PSV op bezoek bij AZ, de laatste topwedstrijd van de Eindhovenaren dit seizoen. "Wat we missen is die laatste klap. We hebben ook vandaag weer sterke fases waar we meer uit moeten halen. Een doelpunt, dat is wat er mist."

Bekijk in de videocarrousel hieronder de reacties van Roger Schmidt en Mario Götze.

Mario Götze sloot zich aan bij de woorden van Schmidt. "Natuurlijk moeten we een thuiswedstrijd als deze winnen. Maar vergeet niet dat we een jonge ploeg hebben, ik zie een duidelijke ontwikkeling bij de spelers."

Wat gaat Feyenoord-uitblinker Marsman doen?

Bij Feyenoord, dat een 1-0 voorsprong en kansen op meer verspeelde, liet trainer Dick Advocaat de hoop op de tweede plaats varen. "Ik kan leven met de uitslag. Wij moeten zorgen dat we Europees voetbal halen, dat is bepalend."

Keeper Nick Marsman hield de nummer vijf van de ranglijst meermaals op de been. Als Justin Bijlow fit is, moet Marsman mogelijk terug naar de bank. "Zorgen voor morgen", aldus Advocaat. En Marsman zelf: "Ben er nog niet uit of ik bij Feyenoord blijf."

Bekijk in de videocarrousel hieronder de reacties van Dick Advocaat en Nick Marsman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl