NOS VoetbalAangepast

Weer laat PSV punten liggen in een topwedstrijd: 1-1 tegen Feyenoord

Bekijk de samenvatting van PSV - Feyenoord

PSV heeft in de eredivisie opnieuw punten laten liggen in een topwedstrijd. In Eindhoven speelde de achtervolger van koploper Ajax met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Vooral de eerste helft was opwindend.

Het is al de vijftiende wedstrijd op rij waarin PSV niet kan winnen van Ajax, Feyenoord of AZ. Eerder dit jaar werd er met 3-1 verloren bij Feyenoord, twee keer gelijkgespeeld tegen Ajax en thuis met 3-1 verloren van AZ.

De achterstand van PSV op Ajax is nu acht punten. De Amsterdammers hebben bovendien een duel minder gespeeld. Feyenoord blijft vijfde in de eredivisie.

Lutsharel Geertruida en Steven Berghuis na de 0-1 van Feyenoord

Steven Berghuis zette Feyenoord na een kwartier tegen de verhouding in met een bekeken schot op 0-1. PSV was tot dan toe de baas geweest en had al twee keer kunnen scoren. Een schot van Philipp Max ging rakelings naast en Donyell Malen faalde oog in oog met doelman Nick Marsman.

De voorsprong werkte bevrijdend voor Feyenoord, dat opeens kans op kans kreeg. Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Lutsharel Geertruida waren heel dicht bij de 0-2.

Slim en subtiel passje Götze

Maar plots sloeg PSV toe. Uit een slim en subtiel passje van Mario Götze wipte Malen de bal beheerst binnen.

Bekijk in de videocarrousel hieronder de reacties van Mario Götze, Roger Schmidt, Dick Advocaat en Nick Marsman.

Ook na de 1-1 bleven de kansen komen. Linssen stuitte op Yvon Mvogo, kort na rust hield Marsman Malen van scoren af en Noni Madueke trof de paal namens PSV. Daarna kwam het duel meer tot rust.

PSV bleef het meeste druk uitoefenen, maar werd niet echt gevaarlijk meer. In de counter dook Feyenoord af en toe op in de buurt van de vijandelijke zestien, maar moegestreden moesten beide ploegen de punten delen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl