Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Vitesse Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Met de na een disciplinaire straf teruggekeerde Riechedly Bazoer heeft Vitesse de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. Het werd 3-1 in de Domstad. Bazoer kreeg in de slotfase van het duel wel zijn tweede gele kaart en moest dus inrukken.

De verdediger keerde woensdag terug in de selectie, nadat hij enkele dagen persona non grata was geweest na een opstootje op de training en een woordenwisseling met trainer Thomas Letsch vorige week zaterdag.

Met Bazoer in de ploeg, maar zonder de geschorste Oussama Tannane, lieten de kansen in de eerste helft lang op zich wachten. Het eerste schot van Utrecht op doel was echter raak. Op aangeven van Bart Ramselaar sloeg Gyrano Kerk toe.

Vitesse kwam echter voor rust nog langszij. Een voorzet van Danilho Doekhi werd door Oussama Darfalou binnen gewerkt met het hoofd.

Oussama Darfalou Pro Shots

De Arnhemmers namen in de tweede helft afstand van de thuisploeg. Utrecht-keeper Eric Oelschlägel kreeg een schot van Eliazer Dasa niet onder controle en vloerde vervolgens Darfalou. Op advies van de VAR legde scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal op de stip. Darfalou rondde af.

Even later maakte Maximilian Wittek er met een droge knal in de verre hoek 1-3 van. Vitesse zat op rozen en werd alleen nog in verlegenheid gebracht bij een kans voor invaller Jeredy Hilterman. Zijn poging miste precisie.

Vitesse blijft vierde in de eredivisie en staat op een punt van AZ, terwijl Utrecht op de zevende plek bivakkeert.

Statistieken FC Utrecht-Vitesse

STER reclame