Ritsu Doan
NOS Voetbal

PSV-huurling Doan bezorgt Bosz en Leverkusen volgende kater

Het lek bij Bayer Leverkusen is nog niet boven. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger Arminia Bielefeld ging met 2-1 verloren, waardoor de ploeg van Peter Bosz naar de zesde plek is gezakt in de Bundesliga.

Na de winterstop is Leverkusen volledig de weg kwijt. Slechts drie competitieduels werden gewonnen en bovendien werd het door Rot-Weiss Essen en Ajax-tegenstander Young Boys uitgeschakeld in respectievelijk de DFB-Pokal en de Europa League.

De 1-0 zege vorige week tegen Borussia Mönchengladbach leek de ommekeer te zijn, maar tegen Bielefeld ging het toch weer mis. PSV-huurling Ritsu Doan opende na zeventien minuten de score door Edmond Tapsoba te slim af te zijn.

Peter Bosz

Leverkusen, met Nederlander Jeremie Frimpong in de basis, kreeg voor rust zeker kansen, maar Nadiem Amiri (net naast) en Demarai Gray (redding Stefan Ortega) wisten de gelijkmaker niet te forceren.

Bij het begin van de tweede helft bracht Bosz Leon Bailey en Lucas Alario als frisse krachten, waardoor er tactisch ook het een en ander wijzigde bij Leverkusen. Het gewenste resultaat bleef echter uit, want Bielefeld raakte niet van de leg.

Counter

Sterker, het werd zelfs 0-2 na een uitbraak. Masaya Okugawa, de andere Japanner bij Bielefeld, mocht dit keer juichen. De aansluitingstreffer van Patrik Schick kwam te laat.

Leverkusen moet nu langzaam maar zeker gaan vrezen voor het mislopen van de Champions League. Bielefeld, met Michel Vlap negentig minuten op de bank en Mike van der Hoorn als invaller, steeg naar de veilige vijftiende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl