Wout Weghorst viert de 2-0
NOS Voetbal

Weghorst sloopt dolend Schalke, koploper Bayern wint ruim in Bremen

Schalke 04 heeft nu echt een wonder nodig om volgend seizoen nog in de Bundesliga actief te zijn. Wout Weghorst had een groot aandeel in de zeventiende competitienederlaag (5-0) van de hekkensluiter, die zijn perspectief op een goede afloop van het seizoen verder zag vertroebelen.

Mainz, met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis, won door een late treffer van Robin Quaison met 1-0 van Freiburg, waardoor Schalke met nog negen duels te gaan een kloof van elf punten moet dichten om barragewedstrijden af te dwingen.

Bij nummer drie Wolfsburg lukte het de ploeg van Dimitrios Grammozis, de vijfde trainer die Schalke dit seizoen al onder zijn hoede heeft, geen punten te sprokkelen. De ervaren Shkodran Mustafi, een van de winterse aanwinsten, vervulde voor rust met een eigen goal een negatieve hoofdrol. Daarna was het de beurt aan Weghorst.

Bekijk hieronder de stand boven- en onderin:

  • NOS
    De bovenste vier spelen volgend seizoen Champions League
  • NOS
    De onderste twee degraderen rechtstreeks, nummer 16 speelt barragewedstrijden

Vlak na rust ramde de Oranje-international tussen twee verdedigers in de 2-0 binnen, om de twee daaropvolgende goals voor te bereiden. De teller staat voor Weghorst al op 16, twee minder dan zijn productiefste seizoen ooit in dienst van AZ.

32ste voor Lewandowski

Robert Lewandowski heeft inmiddels al het dubbele aantal goals achter zijn naam, want de Pool maakte op bezoek bij Werder Bremen zijn 32ste. Daarmee is de spits nog acht goals verwijderd van het record van Gerd Müller. De koploper kende geen enkel probleem met de middenmoter, die in de slotfase nog wat tegenstribbelde (1-3).

Bayern staat vijf punten voor op RB Leipzig, dat zondag nog een lastig thuisduel met nummer vier Eintracht Frankfurt tegoed heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl