Wereldkampioene Liensberger boekt eerste wereldbekerzege Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Katharine Liensberger heeft voor het eerst een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De Oostenrijkse, die vorige maand verrassend wereldkampioene werd, was in Are de beste op de slalom.

Liensberger stond na de eerste run nog tweede, op 0,19 van Mikaela Shiffrin. Ze verpestte met haar sterke tweede run Shiffrins 26ste verjaardag. De Amerikaanse werd op 0,72 tweede.

Petra Vlhová (vrijdag in Are winnares, voor Liensberger) verknalde haar eerste run met een bijna val (27ste), maar won de tweede run en werd nog knap achtste.

De Slowaakse behield wel de koppositie in de wereldbeker algemeen en op de slalom, maar beslist is er nog niets. Volgende week is de wereldbekerfinale in Zwitserland.

Geweldige tweede run bezorgt Odermatt zege

Marco Odermatt won in Kranjska Gora de een na laatste reuzenslalom van het wereldbekerseizoen. De Zwitser, vierde na de eerste manche, excelleerde in de tweede run.

Odermatt pakt wereldbekerzege in Kranjska Gora Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Loic Meillard, die de eerste run won en daarin 0,61 sneller was, gaf maar liefst 1,06 toe en werd tweede.

Alexis Pinturault eindigde als vierde en raakte de leiding in de wereldbekerstand op dit nummer kwijt aan Odermatt, die nu 25 punten meer heeft. De Fransman bleef wel nipt koploper in de wereldbeker algemeen.

Maarten Meiners slaagde er niet in om voor de tweede keer dit seizoen wereldbekerpunten te scoren. Hij werd 37ste.

STER reclame