Harry Kane
NOS Voetbal

Londens succes in Europa League: Tottenham en Arsenal zegevieren

Harry Kane heeft maar weer eens zijn waarde bewezen voor Tottenham Hotspur. Na zijn twee goals zondag tegen Crystal Palace maakte hij ook tegen Dinamo Zagreb twee treffers: 2-0.

Daardoor ligt een ticket voor de kwartfinales van de Europa League voor het grijpen. Volgende week is de return in Kroatië.

Onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük nam Tottenham al snel het initiatief. Na een schot van Erik Lamela op de paal benutte een alerte Kane de rebound.

Na rust maakte Kane dankbaar gebruik van een slippertje van Zagreb-verdediger Kevin Theophile-Catherine. De gasten waren amper gevaarlijk. Steven Bergwijn viel bij de Londenaren na 65 minuten in.

Aartsrivaal Arsenal deed ook prima zaken door op bezoek bij Olympiakos met 3-1 te winnen. Martin Ødegaard opende de score door voor rust van afstand raak te schieten.

De Grieken, in de vorige rond te sterk waren voor PSV, kwamen in de tweede helft langszij via Youssef El Arabi. De spits kreeg even later een uitgelezen kans op de 2-1, maar faalde in de afwerking.

Martin Ødegaard wordt gefeliciteerd

Arsenal had het vizier wel op scherp staan en maakte in de slotfase het verschil. Gabriel (kopbal) en de net ingevallen Mohamed Elneny (afstandsschot) lieten de Londenaren juichen. Zondag staan Arsenal en Tottenham tegenover elkaar in de Premier League.

AS Roma, met Rick Karsdorp in de basis, versloeg Sjachtar Donetsk met 3-0 en Granada was te sterk voor Molde: 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl