Blijdschap bij AC Milan na de late gelijkmaker

AC Milan op de valreep naast Manchester United, Villarreal op rozen

AC Milan heeft zich op de valreep een goede uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de kwartfinales van de Europa League. Op Old Trafford werd het tegen Manchester United 1-1. In blessuretijd kopte Simon Kjær de belangrijke gelijkmaker binnen.

Beide grootmachten stonden voor de elfde keer in Europees verband tegenover elkaar. De laatste ontmoeting dateerde uit 2010, toen Manchester United met 4-0 uithaalde. Namen als Edwin van der Sar, Paul Scholes (namens United), Ronaldinho, Andrea Pirlo en Klaas-Jan Huntelaar (Milan) prijkten destijds op het wedstrijdformulier.

Zlatan afwezig

Ditmaal waren de hoofdrolspelers qua naam minder aansprekend, ook omdat onder anderen Marcus Rashford (United) en Zlatan Ibrahimovic (Milan) ontbraken wegens blessures.

AC Milan had in de eerste helft het betere van het spel. Dat leek na elf minuten al te resulteren in een voorsprong, maar de doeltreffende volley van Franck Kessié werd na beraad met de VAR afgekeurd wegens hands.

Onbegrip bij AC Milan na de afgekeurde goal van Kessie

De thuisploeg, zondag nog te sterk voor stadgenoot Manchester City, kreeg vlak voor rust een enorme mogelijkheid. Harry Maguire had de bal uit een corner bij de tweede paal voor het intikken, maar op wonderlijke wijze ketste de inzet van de verdediger af op de paal.

De 1-0 viel kort na de pauze alsnog. De 18-jarige invaller Amad Diallo passeerde met een achterwaartse kopbal Milan-doelman Gianluigi Donnarumma. De assist van Bruno Fernandes mocht er overigens zijn.

Amad Diallo

AC Milan had via Rade Krunic gelijk kunnen maken, maar hij kopte de voorzet van Davide Calabria over. Aan de andere kant verzuimde Daniel James op aangeven van Mason Greenwood te scoren.

De Italianen maakten gezien het gehele duel zeker aanspraak op een gelijkspel. Dat kwam er, want in blessuretijd kopte Simon Kjær uit een hoekschop raak.

Villarreal verschafte zichzelf een prima uitgangspositie door de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev met 2-0 te winnen. Kersvers Schots kampioen Rangers FC speelde met 1-1 gelijk bij Slavia Praag. De returns zijn volgende week.