NOS Voetbal

Ajax, opnieuw zonder Blind, beducht voor overvaltactiek van Young Boys

Ten Hag: 'Er zit veel snelheid in de ploeg bij Young Boys'

De knieblessure van Daley Blind is niet erger dan gedacht, maar de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys van donderdagavond komt voor de verdediger van Ajax, die de kwetsuur een week geleden tegen sc Heerenveen opliep, toch nog net te vroeg. En dus is de kans groot dat Erik ten Hag een beroep zal doen op Lisandro Martínez voor de vacature in het hart van de verdediging.

Het ontbreken van Blind in de Johan Cruijff Arena vormt een forse aderlating, maar wellicht zou Martínez evengoed wel spelen, aldus de trainer van de Amsterdammers, die ook de niet-speelgerechtigde Sébastien Haller, geschorste André Onana en geblesseerde Noussair Mazraoui niet kan opstellen. Brian Brobbey is nog een vraagteken.

Ten Hag prijst de Zwitserse opponent in de achtste finales. "Het is een goede ploeg, die niet alleen in staat is gebleken om Bayer Leverkusen, een van de betere ploegen in de Bundesliga, uit te schakelen, maar er bovendien twee keer van heeft gewonnen. Het is echt een team, een eenheid, met een goede mentaliteit."

Verticale spel

Vooral het sterke 'verticale spel', zoals hij het noemt, was de oefenmeester opgevallen. "Ze gaan heel direct naar de goal van de tegenstander. Het is dan echt een overval met vier, vijf spelers tegelijk. Er zit veel snelheid in de ploeg."

Ten Hag: 'Tuurlijk hebben we contact gehad met Bosz'

Een belletje met Peter Bosz, de voormalige trainer van Ajax die nu bij Leverkusen de scepter zwaait, heeft Ten Hag achterwege gelaten. "Dat was niet nodig: dat hebben jullie allemaal al gedaan", grapte hij richting de pers.

"Ik heb beide wedstrijden van Young Boys tegen Leverkusen gezien. En dat gevoegd bij alle informatie van ons analistenteam, dat contact heeft gehad met Peter, dan weten we genoeg. Ja, tuurlijk hebben we wel contact gehad met Peter. Hun informatie kunnen wij heel goed benutten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl