Orange Pictures

Kiki Bertens heeft nog weinig lol beleefd aan haar rentree op de tennisbaan. De 29-jarige Wateringse verloor op het WTA-toernooi in Dubai in twee sets van Tereza Martincová: 1-6, 4-6.

Bertens maakte vorige week haar rentree in Doha, nadat ze vanwege een achillespeesoperatie een aantal maanden niet had gespeeld. Tegen Jelena Ostapenko, de winnares van Roland Garros in 2017, verloor ze toen kansloos met 0-6, 2-6.

Weinig in te brengen

In de tweede partij sinds haar terugkeer was Martincová de tegenstander en ook tegen de Tsjechische had de nummer elf van de wereld weinig in te brengen. Bertens kreeg in de eerste set geen enkele breekkans en sloeg vijf dubbele fouten. Ze wist slechts één game te pakken tegen de nummer 125 van de wereld.

In de tweede set kwam ze iets beter in haar spel. De vroege break achterstand bleef echter staan.

Bekijk hieronder een reportage met Kiki Bertens uit januari, toen ze net weer begonnen was met trainen.

Bertens staat weer op de tennisbaan: 'Wil dingen bereiken die ik nog niet bereikt heb'

Na het toernooi in Dubai, waar Bertens ook nog meedoet aan het dubbelspel, reist ze door naar het masterstoernooi in Miami, voordat ze in april begint aan het gravelseizoen.

Kloteballen

Bertens is nog ver verwijderd van het niveau dat ze nastreeft. "Ik wist wel dat ik vandaag niet op de toppen van mijn kunnen zou gaan spelen, maar ik had zeker wel meer van mezelf verwacht."

"Ik speelde in elke game wel twee goede punten, maar je komt er niet als je ook nog eens vier kloteballen slaat. Het was echt heel erg zoeken en niets gaat meer vanzelf. Ik weet van mezelf ook dat ik wedstrijden nodig heb en dat ik me naar mate ik meer wedstrijden speel beter ga voelen."

STER reclame