Pro Shots

Kiki Bertens heeft haar rentree op de tennisbaan niet kunnen opluisteren met een zege. De mondiale nummer elf verloor op het hardcourttoernooi van Doha kansloos van Jelena Ostapenko: 0-6, 2-6.

Bertens speelde vanwege een achillespeesoperatie in oktober haar laatste partij, ontbeerde ritme en dat is lastig te vinden tegen Ostapenko, die aanvallend en risicovol vanaf de baseline speelt.

De Letse winnares van Roland Garros in 2017 is daardoor doorgaans slordig, maar ze wist het aantal afzwaaiers tegen Bertens ditmaal laag te houden.

Bekijk hieronder een reportage met Kiki Bertens uit januari, toen ze net weer begonnen was met trainen.

Bertens staat weer op de tennisbaan: 'Wil dingen bereiken die ik nog niet bereikt heb'

Bertens stond constant onder druk, nam in set twee noodgedwongen meer risico, maakte ook enkele goede punten, maar de power van Ostapenko was haar te machtig.

Frustraties

"Tuurlijk ben je gefrustreerd", zei Bertens na afloop. "Je hoopt natuurlijk bij je terugkeer gelijk het toernooi te winnen. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar ze was gewoon te goed. Mijn voet was goed vandaag en heeft me niet beïnvloed. Ik stond goed op mijn benen."

Na Doha - Bertens doet ook nog mee aan het dubbelspel - reist ze door naar Dubai en Miami, voordat in april haar geliefde gravelseizoen begint.

STER reclame