ANP
NOS NieuwsAangepast

Negatief reisadvies verlengd tot 15 april, weer zwemles vanaf half maart

Het dringende advies om niet naar het buitenland te reizen, tenzij het strikt noodzakelijk is, blijft voorlopig van kracht. Het advies gold tot 31 maart en het demissionaire kabinet is van plan dat te verlengen tot 15 april. Bronnen in Den Haag bevestigen een bericht daarover van De Telegraaf.

Het definitieve besluit moet nog worden genomen, maar volgens ingewijden is dat een formaliteit. Premier Rutte en minister De Jonge zullen de verlenging morgenavond bekendmaken op hun persconferentie over de coronamaatregelen. Mogelijk wordt daarbij wél iets meer perspectief geboden voor buitenlandse reizen na 15 april.

Zwemles

Volgens ingewijden zal het kabinet morgen ook aankondigen dat kinderen vanaf half maart weer zwemles kunnen krijgen in binnenbaden.

Gisteren werd al duidelijk dat het kabinet morgen geen grote versoepelingen zal bekendmaken, omdat de besmettingscijfers nog te hoog zijn. Wel worden voorbereidingen getroffen om over drie weken wat meer mogelijk te maken. Als de cijfers de goede kant op gaan, kunnen dan de terrassen open en kan er ook weer fysiek onderwijs gegeven worden op de hbo's en universiteiten.

Ook het winkelen wordt dan mogelijk uitgebreid.

Vaccinatiebewijs of sneltest

Het kabinet gaat verder kijken of mensen meer vrijheden kunnen krijgen als ze een vaccinatiebewijs hebben of een sneltest hebben gedaan met een negatieve uitslag. Als de besmettingscijfers dalen, wil het kabinet over drie weken ook het buiten sporten in groepsverband voor volwassenen mogelijk maken. Nu is dat alleen toegestaan voor kinderen en jonge volwassenen tot 27 jaar.

De avondklok blijft gelden tot 30 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl