Degradatiekandidaat Willem II pakt in slotfase punt bij FC Twente

Bekijk de samenvatting van FC Twente-Willem II

Willem II heeft in de strijd tegen degradatie weer een belangrijk punt gepakt. De nummer zestien van de eredivisie zag Vangelis Pavlidis in de slotfase de 1-1 maken bij FC Twente. Jesse Bosch had Twente na 64 minuten op een 1-0 voorsprong gezet.

Willem II loopt door het gelijkspel een punt in op nummer vijftien VVV-Venlo, dat eerder op de dag door Feyenoord op een 6-0 nederlaag werd getrakteerd.

De thuisploeg was voor rust iets beter, de kansen waren gelijk verdeeld. Ché Nunnely schoot van dichtbij over, bij Twente was Queensy Menig het dichtst bij succes; hij zag zag zijn inzet naast gaan.

Twente-doelman Drommel houdt kaken op elkaar over toekomst: 'Gaan het zien'

Goed was het allemaal niet. Vlot lopende aanvallen waren schaars en dat gold ook voor gevaar in de zestien. Tot Luciano Narsingh plots de achterlijn haalde en Bosch op zijn aangeven raak schoot.

Willem II leek geen antwoord te hebben, maar na een slordigheidje (niet het eerste) bij Twente tikte Pavlidis raak. In de extra tijd kopte clubtopscorer Danilo bijna nog de 2-1 binnen voor FC Twente.

Drommel houdt kaken op elkaar

Na afloop ging het bij FC Twente behalve over het gelijkspel, ook over de vermeende interesse van PSV in doelman Joël Drommel. De club uit Eindhoven zou de keeper komend seizoen willen vastleggen.

Drommel hield zelf de kaken stijf op elkaar over een eventueel vertrek naar PSV. "Misschien klopt er wel wat van, misschien niet. We gaan het zien."