NOS Voetbal

Feyenoord vijzelt week voor topper tegen PSV vertrouwen op met zes goals

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-VVV

In een laatste poging nog wat van het seizoen te maken, heeft Feyenoord zich opgericht tegen een onthutsend zwak VVV-Venlo. Een week voor de topper bij PSV wonnen de de Rotterdammers een verkapt trainingspartijtje in De Kuip met 6-0 van de Venlonaren.

Met slechts twee zeges in de laatste acht eredivisieduels en uitschakeling in het bekertoernooi leek trainer Dick Advocaat begonnen aan een kleurloze afscheidstournee, maar zaterdag kreeg Feyenoord alle gelegenheid warm te draaien voor de beslissende fase van het seizoen.

Steven Berghuis en Bryan Linssen, die in 2012 met kunst- en vliegwerk samen VVV via de nacompetitie in de eredivisie hielden, zijn nu de grote jongens in Rotterdam-Zuid. Linssen luisterde zijn 300ste duel op het hoogste niveau op met een goal, waar Berghuis met de mooiste goal van de middag de toptien van topscorers aller tijden van Feyenoord binnendrong.

Kat en muis

Het duel was al vanaf de eerste balomwentelingen een spel van kat en muis. In het zadel geholpen door verdedigend geklungel van Tobias Pachonik kwam Feyenoord door een schuiver van Jens Toornstra al snel op 1-0 en was de buit na een kopbal van Lutsharel Geertruida eigenlijk al binnen.

Marcos Senesi heerst in de lucht

Het stiftje van Linssen was daarna fraai en de uithaal van Toornstra kiezelhard. Maar de krul waarmee Berghuis in de verre hoek de vijfde Rotterdamse treffer voor zijn rekening nam, was de mooiste van de middag. Eric Botteghin kopte zoals eerder Geertruida al deed uit een corner van Berghuis ongehinderd raak.

VVV, dat de laatste vijf eredivisieduels verloor, spaarde de licht geblesseerde topscorer Giorgos Giakoumakis voor het belangrijke treffen met Sparta van dinsdag. Na de midweekse bekeruitschakeling kan het vizier van de Venlonaren nu volledig op de strijd tegen degradatie.

"We weten wat ons te doen staat", zei VVV-trainer Hans de Koning, die niet te zwaar wil tillen aan nederlagen tegen ploegen uit de topzes. Of hij zich zorgen maakt om degradatie, nu de Venlonaren zijn afgezakt naar plaats vijftien? Resoluut: "Nee."

Bekijk hieronder de reacties van Dick Advocaat, Jens Toornstra, Hans de Koning en Danny Post:

Feyenoord kan op zijn beurt vanuit een leunstoel de verrichtingen van de concurrenten Vitesse en AZ in het onderlinge duel van zondag volgen, om zelf volgende week in Eindhoven het laatste sprankje hoop op de tweede plek in de eredivisie levend te houden.

"Misschien is het volgende week wel een test voor PSV", blikte Advocaat met een knipoog vooruit naar de topper. In De Kuip won Feyenoord vijf weken geleden immers nog met 3-1 van PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl