Jarchinio Antonia viert de 3-1
NOS Voetbal

Koploper Cambuur laat geen steek vallen; recordzege NEC bij Helmond Sport

SC Cambuur heeft zonder veel moeite thuis van Telstar gewonnen. De koploper van de eerste divisie schoof de middenmoter met 3-1 opzij en verstevigde de leiding. De Graafschap heeft negen punten achterstand en treft zondag FC Eindhoven.

Cambuur stond in een mum van tijd met 2-0 voor: Robin Maulun rondde prima af na een voorzet op maat en Robert Mühren verschalkte keeper Jasper Schendelaar met een stiftje, het 26ste doelpunt van het seizoen voor de topscorer.

Kort voor rust deed Telstar wat terug via Rashaan Fernandes, die na een prachtige pass van Redouan El Yaakoubi de bal in het doel pegelde. Shayne Pattinama maaide kort na rust over de bal heen en liet zo de kans op de 2-2 liggen.

Stand aan kop eerste divisie

Jarchinio Antonio bracht met een prachtig schot (met links in de verre hoek) de marge weer op twee. Telstar had daarna het betere van het spel, drong ook flink aan, maar kreeg geen uitgespeelde kans.

Voor Cambuur betekende het de zesde overwinning in de laatste zeven duels. Go Ahead Eagles, koploper in de derde periode, is ook bezig aan een goede serie. Trainer Kees van Wonderen zag de Deventenaren bij TOP Oss (0-4) de vijfde zege op rij boeken.

Barreto wijst NEC de weg

NEC heeft met een monsterzege op Helmond Sport aansluiting gevonden bij de subtop van de eerste divisie. De club uit Nijmegen won met 7-0 in Helmond en kwam daardoor op vijftig punten. Het was voor NEC de grootste uitzege ooit in eredivisie en eerste divisie.

  • Pro Shots
    Edgar Barreto

Helmond Sport kwam al vroeg in het duel met NEC met tien man te staan. Orhan Dzepar haalde de doorgebroken Elayis Tavsan neer en moest met rood van het veld. Rens van Eijden krulde de daaropvolgende vrije trap fraai in het doel. Rangelo Janga en Jordy Bruijn scoorden ook nog voor rust. In de tweede helft voerde NEC de score op.

In zijn 19de competitiewedstrijd van het seizoen maakte Edgar Barreto, afgelopen zomer teruggekeerd in Nijmegen, zijn eerste goal. De 36-jarige Paraguayaanse middenvelder kopte binnen na een voorzet van Jordy Bruijn. Het was zijn eerste doelpunt voor NEC sinds 10 maart 2007. Via Tavsan, Bart van Rooij en Thibo Baeten bouwde NEC de score uit.

Uitslagen en programma 27ste speelronde eerste divisie

Helmond Sport-NEC 0-7
Jong FC Utrecht-MVV Maastricht 0-1
SC Cambuur-Telstar 3-1
TOP Oss-Go Ahead Eagles 0-4
Almere City FC-Excelsior zaterdag 14.00 uur
FC Volendam-Roda JC Kerkrade zaterdag 16.30 uur
De Graafschap-FC Eindhoven zondag 20.00 uur
Jong Ajax-FC Den Bosch maandag 18.45 uur
Jong AZ-NAC Breda maandag 18.45 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl