Gerard Sanderink
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Omstreden ondernemer Sanderink moet uitspraken over ex-partner rectificeren

Gerard Sanderink, oud-topman van bouwbedrijf Strukton, de Antea Group en Centric, moet een rectificatie plaatsen op de websites van zijn bedrijven over beschuldigingen van fraude aan het adres van zijn ex-partner Brigitte van Egten. Dat heeft het gerechtshof bepaald.

Ook mag Van Egten dwangsommen opeisen, omdat Sanderink zich niet aan eerdere rechterlijke uitspraken heeft gehouden, schrijft RTV Oost. De ex-geliefden liggen al jaren met elkaar overhoop. Ze vochten verschillende rechtszaken uit.

Van Egten, die directeur was van twee van Sanderinks bedrijven, werd als geliefde en directeur aan de kant gezet nadat Sanderink bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverklaard internetdeskundige. Volgens Van Egten is Van Rijbroek uit op het vermogen van de 72-jarige Sanderink.

Sanderink beschuldigde zijn ex op zijn beurt ervan dat zij met de veiligheidsdienst AIVD had gepraat, waarna twee jaar geleden een inval van de FIOD bij een van zijn bedrijven volgde.

Niet weg te klikken

Deze beschuldiging moest hij van de rechtbank al rectificeren. Ook kreeg hij een verbod om de beschuldigingen te herhalen op last van een dwangsom, maar daar hield hij zich niet aan.

Aan de nieuwe rectificatie worden duidelijke voorwaarden gesteld. Die moet een maand blijven staan, mag niet van commentaar worden voorzien door Sanderink én mag niet weg te klikken zijn.

Advertentie via Ster.nl