'Het is een zooitje bij Barcelona en nu brokkelt ook het prestige van de club verder af'

De Spaanse politie heeft een inval gedaan in de kantoren van voetbalclub FC Barcelona in stadion Camp Nou. De Spaanse justitie zou op zoek zijn naar bewijzen voor een lastercampagne vanuit het kamp van oud-voorzitter Josep Maria Bartomeu tegen spelers en medewerkers die kritisch waren op zijn bewind.

Diverse Spaanse media melden bovendien dat Bartomeu in hechtenis is genomen.

Megaschuld en ruzie met Messi

Bartomeu en zijn bestuursleden werden vorig jaar tot aftreden gedwongen, nadat ze in conflict waren gekomen met onder anderen sterspeler Lionel Messi. Onlangs werd het miljoenencontract van de Argentijnse voetballer (zo'n 555 miljoen euro in vier jaar) gelekt naar de Spaanse krant El Mundo.

Het nieuws over het salaris van Messi veroorzaakte veel ophef, omdat eerder al gebleken was dat het oude bestuur de club met een megaschuld van naar verluidt 1,1 miljard euro had opgezadeld. De club kondigde juridische stappen aan tegen het lekken.

Leden van de politie-eenheid voor economische delicten doen een inval bij de kantoren van FC Barcelona. EPA

De arrestatie van Bartomeu, die nog wel verantwoordelijk was voor de komst van Frenkie de Jong en trainer Ronald Koeman, komt op een gevoelig moment. Aanstaande zondag vinden de verkiezingen voor een nieuwe voorzitter plaats.

Rop Zoutberg over 'Barça-gate': 'Lastercampagne van bestuur tegen Messi en Piqué'

Nadat boze supporters wekenlang zijn aftreden hadden geëist stapte Bartomeu op 27 oktober op als voorzitter van FC Barcelona. Destijds gaf hij de onderstaande verklaring voor zijn vertrek.

Bartomeu: 'Vernieuwingen jaar te laat, daar neem ik verantwoordelijkheid voor'

STER reclame