Bert Konterman ANP

Bert Konterman is voor de rest van het seizoen hoofdtrainer bij PEC Zwolle. De club heeft voor volgend seizoen al een akkoord met Art Langeler, maar zocht een trainer voor de tussenliggende periode. Art Langeler is momenteel nog directeur voetbalontwikkeling.

Vrijdagavond, tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen (4-1), zat Leeroy Echteld op de bank als eindverantwoordelijke. Hij gaat de rest van het seizoen én volgend seizoen verder als assistent-trainer.

Verleden in Zwolle

Konterman heeft een flink verleden in Zwolle. Niet alleen als speler, maar ook hoofd jeugdopleidingen en technisch directeur. De laatste jaren was Konterman werkzaam bij de KNVB. "Bij PEC Zwolle is het voor mij als voetballer allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest", aldus Konterman.

Technisch manager Mike Willems noemt Konterman een "meer dan geschikte kandidaat" om het seizoen als trainer af te maken. "Hij komt uit de regio en kent de club door en door. Daarnaast heeft hij de voorbije jaren veel ervaring opgedaan bij vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep."

De Overijsselse club ontsloeg begin vorige week John Stegeman. PEC Zwolle vroeg deze week Alfons Groenendijk als hoofdtrainer voor de rest van het seizoen, maar hij bedankte voor de eer.

John Stegeman toonde zich in een interview met de NOS teleurgesteld over de gang van zaken in Zwolle.

Stegeman na ontslag bij Zwolle: 'Ik moet er sterker uitkomen'

STER reclame