Zonder Stegeman wint PEC Zwolle eindelijk weer: 4-1 tegen Heerenveen

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - sc Heerenveen

PEC Zwolle heeft zijn eerste wedstrijd sinds het ontslag van trainer John Stegeman gewonnen. Na drie remises en twee nederlagen was PEC thuis sc Heerenveen met 4-1 de baas.

PEC, met Leroy Echteld als interim-coach op de bank, was in de vermakelijke eerste helft een paar keer gevaarlijk via Benson Manuel, maar de Belg sprong nogal slordig om met zijn kansen. Vooral zijn poging in de zevende minuut, toen hij oog in oog met keeper Erwin Mulder wild overschoot, had een beter lot verdiend.

Aan de andere kant was Henk Veerman na een kleine twintig minuten dicht bij een goal: na een schitterende pass van zijn kompaan Joey Veerman volleyde de aanvaller op de paal. Ook Tibor Halilovic had nog een flinke mogelijkheid, maar de Kroaat vond goalie Xavier Mous op zijn weg.

Mous tast mis

Diezelfde Mous tastte na een klein half uur wel mis bij de openingstreffer van Heerenveen. Mitchell van Bergen knalde een hoge voorzet van Rami Kaib onder de keeper door voor de 1-0. Het was de derde goal van het seizoen voor de rappe buitenspeler.

Mitchell van Bergen is content na zijn 1-0 tegen PEC Zwolle

In de rommelige tweede helft begon het steeds beter te draaien bij PEC, terwijl het bij Heerenveen steeds minder begon te lopen. Dat leverde in de 52ste minuut de gelijkmaker op voor PEC: uit een voorzet van Manuel knalde Virgil Misidjan bij de tweede paal de 1-1 binnen.

PEC bleef de baas op het veld en in de 70ste minuut schoot Thomas Buitink, op aangeven van Misidjan en na goed voorbereidend werk van de energieke Manuel, de winnende treffer langs keeper Mulder.

Henk Veerman was in de slotfase met zijn tweede volley van de avond opnieuw dicht bij een goal, maar de Heerenveen-spits bleef op zijn verjaardag met lege handen. Aan de andere kant had Bram van Polen nog wel iets te vieren: in de 89ste minuut kopte de PEC-captain in zijn 350ste competitiewedstrijd de 3-1 binnen.

En of dat niet genoeg was, werd het in blessuretijd zelfs nog 4-1 dankzij twee invallers: Eliano Reijnders kopte raak uit een voorzet van Reza Ghoochannejhad.