Testen in een coronatestbus
NOS NieuwsAangepast

RIVM: 5048 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5048 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 645 meer dan gisteren. Dat is hoger dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 4487 mensen positief getest werden.

In de ziekenhuizen nam de bezetting een klein beetje toe. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan er werden ontslagen of overleden.

Er liggen nu 1887 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1883), van wie 526 op de IC (gisteren: 533), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 33 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 63. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 50 doden per dag, tegen 62 doden per dag een week eerder. Het zevendaagsgemiddlede daalt dus fors, in vergelijking met het plateau waarop het zich de afgelopen weken bevond.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 436 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 484.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl