EPA

Golfgrootheid Tiger Woods is bij een eenzijdig auto-ongeluk in Los Angeles gewond geraakt. Hij raakte van de weg en sloeg over de kop, moest uit het wrak gehaald worden en is daarna met spoed naar een ziekenhuis vervoerd.

De 45-jarige Woods liep meerdere verwondingen op, vooral aan zijn benen. Hij wordt geopereerd.

Helikopterbeelden tonen autowrak Woods na eenzijdig ongeluk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Meneer Woods was de enige inzittende. Zijn auto is zwaar beschadigd. Hij is met hydraulisch redgereedschap uit het wrak gehaald", liet een official weten.

Het is onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden, maar er zijn aanwijzingen dat Woods te hard reed. Volgens sheriff Alex Villanueva van Los Angeles County lijkt het erop dat Woods "een relatief grotere snelheid had dan normaal". Woods was bij kennis en aanspreekbaar toen de hulpdiensten bij hem arriveerden.

Een van de beste golfers aller tijden

Woods liet eerder deze week weten dat hij op de weg terug is van een vijfde rugoperatie. Hij had gehoopt om in april mee te kunnen doen aan de Masters in Augusta, een van de vier majortoernooien.

De Amerikaan wordt gezien een van de beste golfers aller tijden. Hij is recordhouder met 82 titels en vijftien daarvan behaalde hij op majortoernooien.

'De grote vraag is of dit het einde van Woods' carrière is'

Twee jaar geleden presteerde Woods het onmogelijke door na een periode vol blessures en buitenechtelijke affaires voor de vijfde keer de Masters te winnen. Hij was zo diep gezonken dat zijn carrière lange tijd voorbij leek.

In zijn donkere periode was hij ook al betrokken bij een auto-ongeluk: door een ruzie met zijn vrouw crashte hij in 2009 voor zijn huis. En in 2017 werd Woods aangehouden toen hij wezenloos achter zijn stuur zat. Volgens de golfer kwam door medicatie.

Trump onder prominente reacties op ongeluk Woods

Tal van prominenten leven met Woods mee. Zo laat Donald Trump weten: "Word snel beter, Tiger. Je bent een ware kampioen." En golflegende Jack Nicklaus: "We steunen hem uit de grond van ons hart en bidden voor hem."

STER reclame