Woods wil rentree op de golfbaan niet overhaasten: 'Ik heb maar één rug' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tiger Woods heeft onlangs voor de vijfde keer een operatie aan zijn rug ondergaan. De 45-jarige Amerikaanse golfgrootheid laat binnenkort een MRI-scan maken, zodat hij weet of hij in april mee kan doen aan de Masters.

"God, ik hoop het", is het antwoord van Woods op de vraag of hij zichzelf al ziet meestrijden om de prijzen op Augusta. "Maar ik moet er eerst komen. Het moet op de goede manier gaan. Dit is de enige rug die ik heb."

Woods kwam voor het laatst in actie bij de Masters, die vorig jaar vanwege de coronapandemie in november werd gehouden. Hij werd daar 38ste.

Slepende blessures en buitenechtelijke affaires

Twee jaar geleden presteerde Woods het onmogelijke door na een periode vol slepende blessures en buitenechtelijke affaires voor de vijfde keer de Masters te winnen. Hij was zo diep gezonken dat zijn carrière lange tijd voorbij leek.

Tiger Woods EPA

Woods heeft nog één overwinning nodig om alleen recordhouder te worden als het gaat om meeste PGA-titels. Hij staat met 82 zeges nu nog op gelijke hoogte met Sam Snead.

De Amerikaan werkt stapje voor stapje toe naar een nieuwe rentree. "Ik zit nog steeds in de gym, ik doe nog steeds de kleine dingen die nodig zijn voordat ik naar iets groters kan navigeren."

STER reclame