NOS NieuwsAangepast

Meeste contactberoepen vanaf volgende week weer toegestaan

Vanaf volgende week woensdag mogen alle contactberoepen weer aan de slag, behalve sekswerkers. Volgens Haagse bronnen hebben de meest betrokken ministers daarover overeenstemming bereikt.

Premier Rutte en minister De Jonge zullen de details vanavond bekendmaken op een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen.

De persconferentie van het kabinet is om 19.00 uur live te zien bij de NOS.

Zondag was al duidelijk geworden dat mensen binnenkort weer naar de kapper mogen. Nu blijkt dat ook bijvoorbeeld pedicures, schoonheidsspecialisten, rij-instructeurs en masseurs weer aan het werk mogen. Onder anderen fysiotherapeuten, tandartsen en dierenartsen waren al open.

Masseur Saskia te Dorsthorst kan niet wachten om haar klanten weer te mogen ontvangen:

Contactberoepen mogen op 2 maart weer aan het werk: 'heel blij mee'

Voor jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar worden teamsporten weer toegestaan. Het was al bekend dat ook in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs weer iets meer mogelijk wordt: vanaf volgende week kunnen leerlingen daar maximaal een dag in de week naartoe. Verder wordt het toegestaan niet-essentiële winkels op afspraak te bezoeken.

De avondklok blijft voorlopig in stand tot de ochtend van 15 maart, dat is de eerste dag van de Tweede Kamerverkiezingen. Op 8 maart wordt bekend of de maatregel wordt verlengd; het kabinet lijkt een apart 'weegmoment' te willen over het al dan niet in stand laten van de avondklok tijdens de verkiezingen.

Het advies om thuis maximaal één bezoeker per dag te mogen ontvangen, blijft gelijk. Sportscholen en de buitenschoolse opvang blijven gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl