Roger Schmidt is ervan overtuigd dat PSV niet van Vitesse had gewonnen wanneer hij was begonnen met de op papier elf sterkste spelers. Zijn ploeg liet zondag twee gezichten zien.

"Zelfs onze meest fitte spelers zoals Pablo Rosario, Denzel Dumfries en Ibrahim Sangaré waren nu aan het einde van de wedstrijd op", aldus Schmidt op de persconferentie.

"Kun je voorstellen wat er was gebeurd wanneer Malen, Götze en Max waren begonnen. Als zij geblesseerd waren geraakt, hadden we een groot probleem gehad."

Schmidt verklaart wissels: 'Echt oppassen hoe we met onze topspelers omgaan'

Schmidt hield met zijn wissels ook rekening met de Europa League-return tegen Olympiakos van komende donderdag. "We spelen nu om de drie of vier dagen een wedstrijd, dat zijn niet alle spelers gewend. De elf beste spelers zijn dan op een gegeven moment, als je kijkt naar het hele plaatje, niet meer de beste elf spelers. Mijn spelers weten inmiddels hoe ik denk", aldus Schmidt.

Malen: 'Het is wat het is'

Donyell Malen is een van die spelers die inmiddels de werkwijze van zijn trainer kent. Hij begon met Mario Götze, Philipp Max, Jordan Teze en Ryan Thomas op de bank.

Het vijftal, dat dit seizoen een bepalende rol bij PSV bekleedt, kwam na rust het veld en mede daardoor kon het tot dan belabberd spelende PSV orde op zaken stellen na een 1-0 achterstand.

Malen had naar eigen zeggen wel negentig minuten kunnen spelen. "Het is wat het is, de trainer maakt die beslissing. De trainer kijkt ook naar de wedstrijd van donderdag", verwees Malen naar de komende ontmoeting met Olympiakos.

"We zijn geen poppetjes voor de trainer, hij heeft geeft om ons als spelers."

Bekijk hieronder de reacties van Vitesse-trainer Thomas Letsch, Vitesse-doelman Remko Pasveer en arbiter Björn Kuipers:

STER reclame