Feyenoord komt goed weg met gelijkspel bij FC Twente: 2-2

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Feyenoord

In een waar foutenfestival hebben FC Twente en Feyenoord gelijkgespeeld: 2-2. Daar mochten vooral de Rotterdammers blij mee zijn.

Trainer Dick Advocaat wijzigde zijn basiselftal ten opzichte van het verloren bekerduel met Heerenveen op drie plekken. Bart Nieuwkoop, Uros Spajic en Orkun Kökcü kregen de voorkeur boven Lutsharel Geertruida, Eric Botteghin en Leroy Fer.

Hoofdrol Narsingh

De Rotterdammers waren in het eerste kwartier niet bij de les en kregen twee treffers om de oren, met Feyenoord-huurling Luciano Narsingh in een hoofdrol.

Eerst benutte Danilo een penalty, nadat Narsingh in het zestienmetergebied was gevloerd door Marcos Senesi. Voor Danilo betekende het zijn eerste goal sinds 19 december. Vervolgens tikte Tyronne Ebuehi een voorzet van Narsingh bij de tweede paal binnen.

Tyronne Ebuehi is blij met zijn goal

Feyenoord stelde daar weinig tegenover, maar kwam wel uit het niets terug in de wedstrijd door een verwoestend schot van Jens Toornstra.

Dure missers

Na rust kreeg Twente meerdere mogelijkheden om uit te lopen, met andermaal Narsingh als middelpunt. De aanvaller faalde na een flater van Senesi oog in oog met doelman Nick Marsman en kon even later ook niet profiteren van een fout van Marsman. En daar baalde hij na afloop ontzettend van.

Narsingh: 'Door mij hebben we twee punten laten liggen'

Zijn missers bleken duur, want halverwege de tweede helft ging de bal op de stip. Na een zwakke pass van Godfried Roemeratoe probeerde Dario Dumic te corrigeren, maar in zijn sliding nam hij Luis Sinisterra mee.

Steven Berghuis, tegen Heerenveen de schlemiel met twee gele kaarten, pakte zijn verantwoordelijkheid en maakte de gelijkmaker. In het vervolg bleven doelpunten uit.