NOS SportAangepast

Atleten Van Gool en Sedney veroveren indoortitel

Van Gool prolongeert indoortitel, Sedney troeft Samuel af

Joris van Gool heeft zijn Nederlandse indoortitel op de 60 meter geprolongeerd. Bij de vrouwen ging de titel naar Naomi Sedney.

Van Gool won de finale met 6,62 en bleef daarmee net iets boven zijn Nederlands record van 6,58, dat hij enkele weken geleden liep in Dortmund.

Christopher Garia werd tweede in 6,71, Keitharo Oosterwolde pakte het brons met 6,81. Churandy Martina klokte 6,82 en werd daarmee vierde.

Het 18-jarige sprinttalent Raphael Bouju was goed weg, maar hij kreeg last van kramp en eindigde als laatste in 7,14. Bouju was al geplaatst voor het EK.

Sedney pakt titel én EK-ticket

Naomi Sedney pakte de titel met 7,28 en bleef daarmee onder de limiet (7,30) voor de EK indoor, die over een paar weken in het Poolse Torun worden gehouden.

ANP
Naomi Sedney bleef Jamile Samuel maar net voor

Het was na 2017 de tweede keer dat Sedney de nationale titel op dit onderdeel veroverde. Ze kwam vrijwel gelijk over de streep met Jamile Samuel, die op basis van de fotofinish genoegen moest nemen met zilver. Samuel was al verzekerd van EK-deelname. Het brons was met 7,38 voor Marije van Hunenstijn.

Schilder prolongeert titel

Jessica Schilder prolongeerde haar Nederlandse titel kogelstoten. Ze won met een afstand van 18,19 meter en bleef daarmee 1 centimeter onder de limiet voor deelname aan de EK indoor.

Ze mag op basis van haar ranking waarschijnlijk alsnog afreizen naar de Europese titelstrijd.

EK-limieten

In de series voldeden Tony van Diepen (46,73) en Nout Wardenburg (46,76) aan de EK-limiet voor de 400 meter (47,20).

Kevin Viezee (1.48,54) dook onder de limiet voor de 800 meter. Hij is in korte tijd al de achtste Nederlandse atleet die dat gedaan heeft.

Nieuwe spikes lijken verantwoordelijk voor dit ongekend hoge aantal en zorgen voor een ongelijk speelveld:

Snellere schoenen maken speelveld 'een beetje' ongelijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl