Oud-Ajacied Amin Younes (links) ontvangt de felicitatie van Eintracht-ploeggenoot Lucas Silva Melo

Eintracht brengt koploper Bayern München derde competitienederlaag toe

Koploper Bayern München heeft in de Bundesliga opnieuw averij opgelopen. Na de 3-3 tegen Arminia Bielefeld was nu nummer vier Eintracht Frankfurt met 2-1 te sterk voor de Zuid-Duitsers, die anderhalve week geleden nog in Qatar de wereldbeker veroverden.

Bij het thuis nog ongeslagen Eintracht speelde Amin Younes een hoofdrol, althans in de eerste helft. De huurling van Napoli zette de aanval op waaruit de Japanner Daichi Kamada voor 1-0 zorgde. Met een schot in de kruising maakte de oud-Ajacied zelf de 2-0. Eerder al had hij bijna keeper Manuel Neuer verrast met een schot vanaf de eigen helft.

Na rust nam Bayern het initiatief over. Robert Lewandowski tikte de 2-1 binnen - zijn 26ste Bundesliga-doelpunt alweer dit seizoen - en die tegentreffer deed de thuisploeg wankelen. Veel kansen op de gelijkmaker kwamen er echter niet. Alleen Kingsley Coman was een keer echt dicht bij de 2-2; hij tikte echter naast.

Bayern München-topscorer Robert Lewandowski

RB Leipzig kan zondag profiteren van de derde competitienederlaag van Bayern. De nummer twee van de ranglijst verkleint de achterstand op de koploper tot 2 punten als het wint bij het tegen degradatie strijdende Hertha BSC.

Mainz loopt weg van hekkensluiter Schalke

Onderin deed FSV Mainz, de club van basisspeler Jerry St. Juste, die het openingsdoelpunt voorbereidde, en invaller Jean-Paul Boëtius, goede zaken door de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach met 2-1 te winnen. De voorlaatste plaats werd weliswaar niet verlaten, maar de achterstand op Arminia Bielefeld en Hertha BSC werd wel teruggebracht tot één punt.

Het gat met hekkensluiter Schalke 04 groeide tot acht punten. 'Die Königsblauen', die het nog steeds zonder de teruggekeerde Klaas-Jan Huntelaar moeten stellen, hadden in de befaamde 'Revierderby' weinig in te brengen tegen aartsrivaal Borussia Dortmund. Het werd in Gelsenkirchen 0-4.

Jadon Sancho opende pas vlak voor rust de score na geklungel van routinier Benjamin Stambouli, die de bal vlak voor zijn eigen strafschopgebied verspeelde. Nog voor beide ploegen de kleedkamers mochten opzoeken, verdubbelde Erling Haaland de marge met een prachtige halve omhaal.

In de tweede helft scoorden ook nog Raphaël Guerreiro en opnieuw Haaland, die zijn productie van dit seizoen in de Bundesliga opvoerde naar zeventien goals. De jonge Noor is in zijn eentje al productiever geweest dan heel Schalke, dat pas vijftien doelpunten maakte dit seizoen.