Serena Williams feliciteert Naomi Osaka AFP

Serena Williams is in de jacht op de evenaring van Margaret Courts record van 24 grandslamtitels opnieuw gestrand in het zicht van de haven. Bij de Australian Open werd ze in de halve finales verslagen door Naomi Osaka: 3-6, 4-6.

Williams haalde in 2017 - terwijl ze zwanger was - haar 23ste en voorlopig laatste grandslamtitel. In 2018 keerde ze terug om het grandslamrecord van Court in handen te krijgen, maar sindsdien verloor ze vier finales en twee halve finales.

Williams cryptisch over afscheid

Na de nederlaag tegen Osaka nam de 39-jarige Williams uitgebreid afscheid van het publiek in Melbourne (dat na een lockdown van vijf dagen weer aanwezig mocht zijn) en kon vervolgens op de persconferentie haar tranen niet bedwingen.

"Of dit mijn afscheid is? Dat weet ik niet. Als ik ooit afscheid neem, ga ik dat niet zeggen", liet de 39-jarige Amerikaanse weten.

Williams loopt finale Australian Open mis en verlaat huilend persconferentie Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Williams trof in Osaka een tegenstandster van formaat. De Japanse nummer drie van de plaatsingslijst is al twintig wedstrijden op rij ongeslagen. Ze kan in Melbourne haar vierde grandslamtitel pakken.

In het snikhete Melbourne - het was 30 graden - had Williams wel een betere start. Ze kwam bijna met 3-0 voor toen Osaka opeens op stoom kwam met aces, winners en vijf games op rij.

Williams haakte aan in de tweede set, liet zich net als het publiek steeds meer horen, maar een servicebreak op 4-4 werd haar fataal.

Osaka treft Brady in de finale

Osaka speelt in de finale tegen de Amerikaanse Jennifer Brady. Zij bereikte haar eerste grandslamfinale met een 6-4, 3-6, 6-4 zege op de Tsjechische Karolína Muchová.

Jennifer Brady EPA

De twee waren erg aan elkaar gewaagd en dat kwam vooral tot uiting in de laatste game. Pas na achttien punten (met vijf matchpoints en drie breakpoints) trok Brady de winst over de streep.

Brady, als 22ste geplaatst, hoopt revanche te nemen op Osaka. Ze verloor vorig jaar in de halve finales van de US Open van de Japanse.

STER reclame